Uređenje Slavonsko Brodskih izloga uz "Brodsko - kolo"

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji sa Obrtničkom komorom Brodsko-posavske županije i Folklornim ansamblom Broda odlučila je ove godine dodatno obogatiti i uljepšati vizualni identitet našega grada u vrijeme manifestacije „Brodsko kolo“ koja se održava svake godine sredinom lipnja i koja je najstarija folklorna manifestacija u Hrvatskoj.

U nastojanju promocije tradicijske kulture našega kraja, svoje izloge u ovaj akciji prigodno su uljepšali slijedeći vlasnici trgovina/obrta u Sl. Brodu;

  1. 1.Trgovina i butik „Mako“ – P. Krešimira IV br. 26,
  2. 2. „Mlinar“ d.d. – P. Krešimira IV br.   8,
  3. 3.Krojački obrt „Lauticija“ – Mesićeva 62,
  4. 4.Trgovina-butik „Veronika“- P. Krešimira IV br. 18,
  5. 5.Pekarnica „Janković“- P. Krešimira IV br. 5,
  6. 6.Obrt za trgovinu „Madlen“ – P. Krešimira IV br. 44.

Svi su oni prigodnim detaljima iz života našega kraja ( rukotvorine, suveniri, ) uljepšali grad, doprinijeli značaju i potrebi o očuvanju kulturnog naslijeđa, a smotri „Brodsko kolo“ dati jedan novi sadržaj.

Namjera nam je bila da centar grada zajedno pretvorimo u jednu prigodnu etnografsku izložbu. Očekivali smo više prijava međutim kako je ovo prva godina s ovakvim dodatnim sadržajima, smatramo da će ubuduće biti veći interes te da će i ostali prepoznati smisao i doprinos svih nas u kreiranju i čuvanju kulturne i tradicijske baštine Brodsko – posavske županije i našega Graničarskog posavlja.

Turistička zajednica nagraditi će kako je u javnom pozivu i naznačila tri najbolje uređena etno-kutka te valorizirati nagradom od 1.000,00 do 3.000,00 kn a ostalima prijavljenima također uz pomoć Obrtničke komore i Folklornog ansambla nagradu od 500,00 kn te dodatno uručiti i prigodne poklone.

 

Svečanost proglašenja prva tri nagrađena ali i zahvalu svim uključenima u ovu akciju upriličiti ćemo zajedno sa „Revijom narodnih nošnji i izborom najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji“, dana 17. lipnja 2018.g. /nedjelja/, s početkom u 20,00 sati u K.K.D. „Ivana Brlić Mažuranić“ u Sl. Brodu.  


jankovic1

mlinar2

veronika1

UNITAS WebRadio

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner