„Samo jedno sjećanje na mladost“

Naslovljen je tako nosač zvuka, prvijenac KUD-a „Šokadija“ iz Batrine, koji je svjetlo dana ugledao u povodu obilježavanja 60. rođendana Društva.

Predstavljen je 12. srpnja u prepunom mjesnom domu u Batrini, a domaćini su se pobrinuli pokazati kako čuvaju tradiciju ne samo pjesmom, plesom, nošnjama već i gastro ponudom. I doček gostiju bio je u maniri naših starih, uz domaću šljivovicu i kiflice, da se nešto „založi“ do večere.

Opširnije...

U novogradiškoj Gimnaziji popunjena mjesta za upis u prvi razred

Prvoga dana u prvom upisnom roku popunjena su sva mjesta u Gimnaziji. Odobrena su 3 razredna odjela po 20 učenika, nema ponavljača, a od ponedjeljka 15. srpnja počinju upisi. Drugog i trećeg upisnog roka u Gimnaziji neće biti.

-Ova je godina bolja po broju prijavljenih učenika i žao nam je što je prošle godine ukinuto četvrto odjeljenje i što prema Mrežama škola nije dozvoljeno povećanje broja razrednih odjela jer bismo ga ove godine popunili bez problema-rekla nam je ravnateljica prof. Ljiljana Ptačnik.

Opširnije...

„Automobili nekad i sad:čarobni svijet oldtimera“

Naziv je kreativno-edukativne radionice održane 11. srpnja u sklopu 18. „Ljeta u knjižnici“, a počela je zanimljivom i vedrom izložbom „Veseli prijatelji ljeta“ malog autora i kreativca Marina Mokrovića.

Za uvod čaroban glazbeni dar Lucije Prpić, flauta 3.godina Glazbenoga odjela OŠ „Mato Lovrak“ u kojoj slijedeće godine kreće i u 6.razred, a potom je uslijedila dobrodošlica prof. Biljane Dakić, ravnateljice Gradske knjižnice i knjižničnog tima.

Opširnije...

„Osmijeh u staklenci“

U ovoj kreativno-ekološkoj radionici koju je u sklopu 18. „Ljeta u knjižnici“ vodila Senka Serdar, dugogodišnja suradnica Knjižnice istinski je 10. srpnja uživalo 44 djece.

Unatoč malenom prostoru nitko nije bio nezadovoljan jer su oni najmlađi dobili priliku likovno se izraziti, a oni malo stariji od prirodnih materijala stvarali su svoje „osmjehe u staklenci“.

Opširnije...

Svečanost otvorenja 18. „Ljeta u knjižnici“

Ove godine, eukativna, zabavna, vesela manifestacija, koja je i djeci i odraslima prirasla srcu postala je „punoljetna“ i otvorena je 9. srpnja na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Nova Gradiška pod pokroviteljstvom Grada.

Već prve godine, a bilo je to 2001. „Ljeto u knjižnici“  privuklo je veliki broj djece i mladih, ali i suradnika knjižničnog tima koji su zapravo zajedno željeli sadržajno provesti ljetne praznike. Nanizala je tako ova manifestacija 18 godina tijekom kojih je, u različitim kreativnim sadržajima, sudjelovalo oko 1000 djece.

Opširnije...

UNITAS WebRadio On line:09:00-22:00 h Klikni i slušaj

UNITAS WebRadio Nova Gradiška

R Winamp R WMP

R Real R Quik

HAV banner
AEM logo rad nakladnika

Suradnici

TZGNG logo

 baner.romski portal

 UDD logi

LUNA logo

LAG baner